Ілюстрація REUTERS

Оновлення складу Кабінету міністрів України може затягнути старт нової програми з Міжнародним валютним фондом.

Читайте такожМВФ знизить прогноз зростання світової економіки в 2020 році через коронавірус

Таку думку в коментарі УНІАН висловив виконавчий директор Центру економічної стратегії Гліб Вишлінський.

Відео дня

«Навіть сама по собі зміна уряду може затягнути початок програми, оскільки новий прем'єр і міністр фінансів повинні підтвердити свою згоду з умовами кредитної програми», - сказав експерт.

За його словами, також перешкодою для нової програми може стати звільнення директора Національного антикорупційного бюро України.

«Незаконне звільнення директора НАБУ буде порушенням раніше виконаних Україною зобов'язань за попередній програмі. Це зробить неможливим відкриття нової програми», - додав експерт.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 4 березня відправила у відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука і його уряд, після чого призначила Дениса Шмигаля новим головою Кабміну.

Новим міністром фінансів став Ігор Уманський.

Україна і МВФ в грудні 2019 року досягли домовленості щодо нової трирічної програми розширеного фінансування в обсязі 5,5 млрд дол. Рішення про нову програму має затвердити Рада директорів Фонду, але точна дата розгляду цього питання поки не визначена.

За підсумками роботи експертів МВФ у Києві з 20 по 28 лютого в українському представництві Фонду заявили про досягнення істотного прогресу в обговоренні законодавчих ініціатив, спрямованих на підтримку зростання та забезпечення стабільності, а також про майбутнє продовження дискусій найближчими днями.