Фото УНИАН

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочав ліквідацію "Укрінбанку" на підставі рішення Національного банку України про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банків, повідомляється на сайті Фонду.

Згідно з повідомленням, ліквідація банку триватиме два роки - до 22 березня 2018 року. Ліквідатором "Укрінбанку" призначено Ірину Білу.

Як повідомляв УНІАН, Фонд запровадив тимчасову адміністрацію в «Укрінбанку» на підставі рішення Національного банку України про визнання банку неплатоспроможним 24 грудня 2015 року.

Відео дня

«Укрінбанк» (Український інноваційний банк) працював на ринку України з 1989 року і входив до групи великих банків. За інформацією на сайті НБУ, ключовим власником банку є Володимир Клименко, який володіє часткою у капіталі у розмірі 71,1514%.

Читайте такожФонд гарантування вкладів відшкодує вкладникам найстарішого комерційного банку України 1,8 мільярда гривень

«Укрінбанк» був першим комерційним банком на території Української РСР, дозвіл на його створення отримували безпосередньо у Михайла Горбачова у Москві.