Ілюстрація REUTERS

Державний «Ощадбанк» підписав з представниками групи Європейського інвестиційного банку - Європейським інвестиційним банком і Європейським інвестиційним фондом - договір гарантії на 50 млн євро для надання кредитів малому і середньому бізнесу в Україні.

Читайте такожВ Україні набув чинності закон про заборону на "маски-шоу"

Як передає кореспондент УНІАН, з боку українського держбанку угоду підписав голова правління Андрій Пишний, з боку Європейського інвестиційного банку - голова представництва в Україні Бруно Деніс, з боку Європейського інвестиційного фонду - старший фінансовий менеджер Мартінс Янсонс.

Відео дня

Як зазначив присутній на церемонії підписання голова представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі, угода підписана в рамках ініціативи EU4Business, націленої на поліпшення доступу малого та середнього бізнесу до фінансування.

«Ми націлені підтримувати економічне зростання і створювати нові робочі місця. Всі основні гравці економічного ринку, включаючи «Ощадбанк», можуть розраховувати на підтримку Європейського Союзу», - сказав Мінгареллі.

У свою чергу, Пишний подякував партнерам за підтримку, підкреслюючи, що "Ощадбанк" активно розширює роботу з європейськими фінансовими інститутами, і ця угода не є останньою.

«Що це означає для українських підприємців? Кредити стають доступнішими. Що означає цей сигнал від Європейського Союзу, Європейського інвестиційного банку, Європейського інвестиційного фонду? Ми вас підтримуємо. Це принципово важливий сигнал», - сказав він.