Державна податкова служба України заявляє, що дотримується чинного до кінця 2012 року мораторію на фактичні перевірки підприємств малого та середнього бізнесу, повідомили УНІАН у прес-службі ДПСУ.

Згідно з повідомленням, мораторій на перевірки малого і середнього бізнесу було введено на перехідний період для впровадження змін у податковій сфері.

"Цей час відведено як «адаптивний період» для втілення нових правил спрощеного оподаткування та інших законодавчих змін", - сказано в повідомленні.

Відео дня

При цьому кількість планових документальних перевірок юридичних осіб протягом третього кварталу 2012 р. зменшилося на 15%. "Всього за цей період податкова служба планує перевірити 1,7 тис. суб'єктів господарювання", - уточнено в повідомленні.

У першому кварталі поточного року було проведено 2,1 тис. перевірок, у другому - 2 тис. У цілому за рік передбачається провести не більше 8 тис. документальних перевірок.

Одночасно керівництво ДПС України закликає підприємців, які при перевірці зіштовхнулися з неправомірними, на їхню думку, діями податківців, повідомляти про це на гарячу лінію «Пульс податкової»

Як повідомляв УНІАН, З 1 січня 2012 року набув чинності закон про зміни до Податкового кодексу щодо спрощеної системи оподаткування. І в зв'язку з адаптацією до нього бізнесу ДПСУ продовжила мораторій до кінця 2012 року.

Водночас керівництво Державної податкової служби пообіцяло зменшити кількість фактичних перевірок.

Зокрема, в першому кварталі 2011 року ДПС провела 3352 перевірок малого та середнього бізнесу.