«Банк Січ» - універсальний банк, заснований у 2011 році / фото УНІАН

"Банк Січ", який належить українцям Валерію Роздорожному та Олегу Баланді, став першим банком, який достроково погасив у повному обсязі кредит рефінансування НБУ.

Днями фінансова установа повністю розрахувалася з Нацбанком за кредитом обсягом 3,15 млрд грн, що також стало найбільшим поверненням рефінансу серед українських приватних банків після підвищення облікової ставки до 25% річних.

До цього найбільшою угодою щодо повернення рефінансу серед приватних банків було погашення на суму 884 млн грн.

Відео дня

У "Банку Січ" повідомили, що після підвищення облікової ставки витрати на обслуговування кредиту рефінансу досягли 67 млн ​​грн на місяць. Після погашення позики "Банк Січ" першим серед банків у повному обсязі зняв із себе тягар обслуговування кредиту НБУ, що дасть можливість фінустанові розвиватися.

"Зекономлені кошти будуть спрямовані на розвиток банку в такий складний для країни час, частина піде на допомогу ЗСУ", - заявив голова наглядової ради та акціонер банку "Банку Січ" Олег Баланда.

Зазначимо, після підвищення облікової ставки НБУ до 25% Асоціація українських банків заявила про можливе закриття близько 20 вітчизняних фінансових установ через неможливість погашення кредитів Нацбанку, які приватні банки брали під 7-11% річних, а змушені повертати під 25-27%.

"Банк Січ" - універсальний банк, заснований у 2011 році. Акціонерами банку виступають фізичні особи – громадяни України Олег Баланда (55,6%) та Валерій Роздорожний (31%).

Національне рейтингове агентство "Рюрік" присвоїло "Банку Січ" довгостроковий кредитний рейтинг позичальника на рівні uaААА інвестиційної категорії з прогнозом "у розвитку".

Станом на 1 серпня 2022 року "Банк Січ" дотримувався всіх нормативів НБУ.

Банк є членом Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Асоціації фондових торговців, незалежної асоціації банків України, Асоціації українських банків.