Верланов оскаржив своє звільнення в суді / фото УНІАН

Сергій Верланов оскаржив рішення уряду про звільнення його з посади голови Державної податкової служби.

Читайте такожУ Мінфіні прокоментували призначення голів Держаудитслужби та Податкової

Про це повідомляється на сайті Окружного адміністративного суду Києва.

Відео дня

«До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов до Кабінету Міністрів України та Державної податкової служби України, позивачем в якому зазначений Сергій Верланов», - сказано у повідомленні.

Серед вимог позову - визнати протиправним та скасувати розпорядження уряду від 24 квітня 2020 №452-р, яким Верланова було звільнено з посади голови Державної податкової служби України, та поновити його на вказаній посаді. На думку позивача, оскаржуване розпорядження про звільнення є незаконним та таким, що порушує його трудові права та законні інтереси.

Наразі судом вирішується питання відкриття провадження

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня Кабінет міністрів звільнив Верланова з посади керівника Державної податкової служби.

Вранці сьогодні, 7 травня, Верланов заявив про проведення в його помешканні обшуків співробітниками Служби безпеки України.

Пізніше у прес-центрі СБУ поінформували, що слідчі підозрюють колишнє керівництво ДПС в організації механізму з незаконного формування податкового кредиту на мільярди гривень. За версією слідства, до оборудки також причетні керівники територіальних управлінь ДПС.

У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці провели понад 100 обшуків у різних регіонах України за місцями роботи та проживання фігурантів, у тому числі у колишнього керівника Державної податкової служби.