Експерти робити прогнози щодо курсу зараз не наважуються / фото ua.depositphotos.com

Російське вторгнення в Україну зробило практично неможливими прогнози курсу долара. Американська валюта найближчим часом, ймовірно, коштуватиме стабільно дорожче 30 гривень.

Про це пише "Сьогодні" з посиланням на опитаних експертів.

За слова Андрія Шевчишина, офіційний ринок зараз не працює, є тільки "чорний" - і то, відомостей по ньому немає.

Відео дня

"А в понеділок валютний ринок буде працювати? А купувати валюту де, у кого? Це війна. Ми віримо в краще, але все змінюється щогодини. Тут нічого поки прогнозувати", - констатував він.

Своєю чергою Максим Орищак пояснює, що в перший тиждень березня гривня буде залежати від геополітичної ситуації в країні і рішення НБУ відновити торги.

"Потрібно розуміти, що нинішній торговий коридор 28-33 грн/долар, або можливий 30-45 грн/долар не залежить від економічних прогнозів, або фактичної економічної ситуації в країні", – роз'яснив експерт.

Аналітики радять українцям бути вкрай обережними при проведенні валютних операцій в нинішній неспокійний час.

"Громадянам, які хочуть заробити на девальвації гривні, можна готуватися до покупок долара на чорному ринку, як тільки обстановка в країні стане безпечною, щоб думати про валютообмінні операції", – радить Максим Орищак.

Здати валюту зараз можна за вкрай невигідним курсом (близько 29,20 гривні), а купити - по 38-39 гривень в деяких невеликих комбанках, що ризикують працювати.

Олександр Охріменко не радить цього робити. За його словами, з пропозицією купити або продати долари краще звернутися до друзів знайомих, але не через, наприклад, соцмережі, а конфіденційно, щоб не привертати увагу кримінальних елементів.

Раніше повідомлялося, що вторгнення РФ в Україну обернулося крахом біткоіну та всіх інших криптовалют.