Кабмін продовжує розподіляти кошти з коронавірусного фонду / фото УНІАН

Кабінет міністрів України виділив 48,4 млн грн Фонду державного майна України (ФДМУ) з фонду боротьби з COVID-19 для часткового відшкодування витрат за бюджетною програмою у сфері приватизації державного майна.

Відповідну постанову прийнято на засіданні уряду сьогодні.

Читайте такожУ коронавірусному фонді майже немає грошей - ЗМІ

Відео дня

Куди підуть гроші

Згідно з пояснювальною запискою до постанови, ФДМУ при підготовці до приватизації ряду об'єктів так званої великої приватизації («Об'єднана гірничо-хімічна компанія», завод «Електроважмаш», «Одеський припортовий завод», «Президент-Готель») мав незабезпечені витрати по оплаті послуг радників, сплаті судового збору, забезпечення роботи комп'ютерних систем й т.ін.

Також зазначається, що на відповідну суму скоротилися витрати фонду за програмою «Виплата допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему і відносяться до 1 і 2 груп платників єдиного податку».

Як розподіляли коронавірусні гроші

13 квітня Верховна Рада прийняла зміни до закону про держбюджет на 2020 рік, згідно з якими було створено спецфонд по боротьбі з коронавірусів обсягом 64,7 млрд грн. Більш ніж половину коштів цього фонду було направлено на ремонт доріг.

18 квітня зміни підписав президент. Станом на 1 липня 2020 року, Кабінет міністрів України розподілив 19 мільярдів гривень на боротьбу з COVID-19.

6 липня 2020 року уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова звернулася до Кабінету міністрів з проханням виділити 14,5 млн грн з Фонду боротьби з COVID-19.

10 млн грн з них планувалося витратити на ремонт адміністративної будівлі, 3,5 млн грн - на створення веб-сайту, а також 1 млн грн - на відрядження в рамках національного превентивного механізму.

21 липня 2020 року прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що коштів спеціального фонду по боротьбі з коронавірусів, який був створений при секвестрі державного бюджету, вистачить, щоб пом'якшити вплив кризи на всі галузі економіки та соціальну сферу в Україні.

22 липня 2020 року стало відомо про те, що Кабінет міністрів має намір виділити 2 млрд грн зі спеціального фонду по боротьбі з коронавірусів на сферу освіти та науки.

24 липня 2020 року Мінфін оприлюднив інформацію про те, що уряд України вже розподілив 66 млрд грн з фонду по боротьбі з COVID-19.