Прем'єр-міністр Денис Шмигаль / REUTERS

Кабінет міністрів України не має намір в найближчі два квартали здійснювати перегляд параметрів державного бюджету країни на поточний рік, а також проводити його секвестр.

Читайте такожДірка в бюджеті та соцвиплати: голова Мінфіну розповів, на що піде кредит МВФ

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на прес-конференції, присвяченій 100 дням роботи уряду.

Відео дня

"Секвестр бюджету не передбачається, оскільки цими змінами до бюджету, які були прийняті в березні, було здійснено перерозподіл статей бюджету, більшість коштів було перерозподілено з капітальних витрат і перекинуто в Фонд боротьби з коронавірусом і на виконання соціальних зобов'язань. Тобто можна говорити про те, що за деякими статтями секвестр вже стався. Тому ми сьогодні не ведемо розмову в найближчі два квартали про перегляд бюджету або про його секвестр", - заявив Шмигаль.

Він також запевнив, що поточного року уряд виконає всі бюджетні зобов'язання й не допустить прострочення державного та гарантованого державою боргу.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів 27 травня затвердив урядову програму стимулювання економіки для подолання наслідків COVID-19 "Економічне відновлення". Згідно з програмою, Кабмін прогнозує, що у 2020 році валовий внутрішній продукт України може скоротитися на 4-8% у порівнянні з 2019 роком.

Новий державний бюджет на поточний рік базується на прогнозах падіння ВВП на 3,9%, тоді як раніше очікувалося зростання на 3,7%.