"Метінвест" - компанія, яка працює для своїх співробітників, сказав Каленков / фото metinvestholding.com

Міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група "Метінвест" інвестує мільярдні кошти в освіту своїх співробітників, що мотивує багатьох людей залишатися в Україні.

Про це в інтерв'ю телеканалу «Україна-24» заявив президент об'єднання підприємств «Укрметалургпром» Олександр Каленков.

"Компанія вкладає величезні кошти, мільярди гривень у проекти, які пов'язані з освітою, з підвищенням кваліфікації працівників. Це дуже важливо, тому що для багатьох рішення залишитися в Україні пов'язане не тільки з зарплатою, але і з можливістю стійкого, стабільного зростання, перспективи", - сказав Каленков.

Відео дня

"Метінвест" - компанія, яка це розуміє, і яка працює для своїх співробітників, щоб разом з ними розвиватися. Людина приходить із середньою освітою, професійно-технічною, вищою освітою - у будь-якого є зрозумілий кар'єрний шлях, по якому він йде разом з компанією", - додав він.

Він зазначив, що, вкладаючи гроші в молодих фахівців, Україна зацікавлена, щоб вони працювали і застосовували свої знання в Україні.

"Це дуже погано, коли вони вчаться одному, наприклад, економіці або фінансам, а потім йдуть працювати або в сферу послуг, або на підприємства. Набагато краще, щоб на ранніх стадіях було розуміння, чого людина може досягти завдяки своїм здібностям, і головне - чого вона хоче досягти. І в цьому допомагати. Велика роль в цьому повинна бути держави, але знову ж таки, враховуючи, що ми перші стикаємося з проблемою нестачі кадрів, наші підприємства у всіх регіонах присутності, в тому числі і "Метінвесту", і перш за все "Метінвесту", приділяють цьому велику увагу, вкладають великі кошти в розвиток освіти", - зазначив він.