232 млн грн передбачено на заробітну плату фахівців / фото УНІАН Володимир Гонтар

Для проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у безпечних умовах цього року з державного бюджету України буде спрямовано понад 461 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів.

Читайте такожМінфін назвав суму, отриману учасниками за скасоване пробне ЗНО

Відео дня

Зазначається, що з цієї суми 232 млн грн передбачено на заробітну плату фахівців, залучених до організації та проведення оцінювання; 209 млн грн - на функціонування Українського центру оцінювання якості освіти та його регіональних підрозділів для забезпечення проведення ЗНО; 20 млн грн - на придбання захисних засобів, а також засобів для дезінфекції рук учасників ЗНО та осіб, що його забезпечують, та дезінфікуючих засобів для обробки поверхонь.

У Мінфіні зазначили, що з 21 травня по 16 липня в Україні буде проведено зовнішнє незалежне оцінювання результатів навчання, отриманих на основі повної загальної середньої освіти.

За даними Українського центру оцінювання якості освіти, для проходження ЗНО у 2021 році зареєстровано понад 389 тис. осіб, серед них 219,6 тис. осіб - випускники закладів загальної середньої освіти цього року, що становить 56,4% від загальної кількості зареєстрованих осіб.

Стипендії для учасників ЗНО

28 січня президент Володимир Зеленський постановив заснувати стипендії учасникам ЗНО, які отримали високі результати, премії для переможців всеукраїнських та міжнародних олімпіад з навчальних предметів та гранти на навчання за кордоном.

Скасоване ЗНО

У серпні 2020 року Міністерство освіти та науки повернуло гроші за скасоване пробне ЗНО у навчальних закладах 110 тис.

Сума повернутих коштів - 27 млн 354 тис.грн або 52,15% від загальної суми (52 млн 450 тис. грн).