Рішення про призначення було прийнято правлінням НБУ / фото УНІАН Володимир Гонтар

Правління Національного банку України призначило Сергія Демиденка на посаду начальника управління фінансовими та операційними ризиками.

Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

Читайте такожГлава НБУ Шевченко відбув з офіційним робочим візитом до Вашингтона

Відео дня

"Упевнений, що розвиток і посилення ефективності управління фінансовими та операційними ризиками сприятиме зміцненню інституційного потенціалу НБУ, зі свого боку докладатиму для цього максимум зусиль", - цитує Демиденка прес-служба НБУ.

Зазначається, що Демиденко з вересня 2020 року виконував обов'язки начальника управління фінансовими та операційними ризиками Нацбанку.

Управління фінансовими та операційними ризиками входить до блоку "пруденційний нагляд і загальні питання", який підпорядковується голові НБУ Кирилу Шевченку.

Прес-служба повідомляє, що до сфери компетенції Демиденка входитиме: організація системи управління ризиками в НБУ, розробка та вдосконалення політики, методів і процедур управління ризиками НБУ; забезпечення управління фінансовими та операційними ризиками; організація системи внутрішнього контролю НБУ та моніторинг її ефективності; організація та координація впровадження системи безперервності діяльності НБУ.

Кадрові перестановки в Нацбанку

  • 3 липня 2020 року Верховна Рада підтримала пропозицію президента Володимира Зеленського звільнити Якова Смолія з посади голови Національного банку України.
  • Виконувати обов'язки голови Національного банку України (НБУ) до призначення нового керівника мала перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова.
  • 16 липня 2020 року Верховна Рада призначила Кирила Шевченка головою Національного банку України.
  • 22 липня Рада НБУ призначила заступником голови Нацбанку екс-заступника міністра фінансів Юрія Гелетія.
  • Рада НБУ 7 серпня призначила заступником голови НБУ Олексія Шабана.
  • 4 вересня Рада Нацбанку України призначила заступником голови НБУ Ярослава Матузку.
  • 21 жовтня 2020 року Правління Національного банку позбавило першого заступника голови НБУ Катерину Рожкову повноважень з регулювання банківської сфери.