Банківська система України залишилася стабільною незважаючи на війну / фото УНІАН

Правління Національного банку України ухвалило рішення про віднесення "Мегабанку" до категорії неплатоспроможних у зв'язку з неприведенням банком своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства.

Про це повідомляється на офіційному сайті Нацбанку.

"Мегабанк" віднесено до категорії неплатоспроможних у зв'язку з неприведенням банком своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства, у тому числі нормативно-правових актів Національного банку України, після віднесення його до категорії проблемних та невиконання банком вимоги Національного банку України щодо усунення порушень нормативно-правових актів України протягом визначеного регулятором строку. Проблеми в діяльності банку не були викликані введенням воєнного стану. Вони почалися задовго до початку війни", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Усі вкладники (фізичні особи) неплатоспроможного "Мегабанку" отримають свої кошти у повному обсязі, а не в межах гарантованої суми.

Про це повідомила на прес-брифінгу заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) Ольга Білай.

"Мегабанк" повністю підпадає під дію закону про систему гарантування, який, власне, передбачає після змін, які нещодавно проголосували парламент, повне покриття (100% гарантія) на вклади фізичних осіб", - зазначила Білай.

За її словами, загальний обсяг компенсації фізичним особам становитиме 4,4 млрд. грн., а отримає її майже 159 тис. громадян.

"Мегабанк":

"Мегабанк" - український комерційний банк, заснований у 1990 році, з головним офісом у Харкові. До 1995 року називався "Добродій". Входить до першої групи банків за класифікацією НБУ.

Війна в Україні:

24 лютого почалося повномасштабне військове вторгнення Росії на територію незалежної України.

Національний банк з початку повномасштабного вторгнення купив у Міністерства фінансів військових облігацій на 100 млрд грн для фінансування видатків державного бюджету.

16 травня в Нацбанку пояснили, як банківська система залишилася стабільною попри війну.

Вас також можуть зацікавити новини:

Україна веде переговори про отримання $11 мільярдів міжнародної допомоги

У НБУ сказали, коли скасують курсові обмеження

Курс долара вже на 15% вище офіційного: експерти розповіли, що буде з гривнею