Пришвидшення інфляції пояснюється значним зростанням цін у частково захоплених областях / фото REUTERS

Нацбанк заявив, що повернеться до плаваючого курсоутворенням та до застосування облікової ставки як головного інструменту монетарної політики у міру нормалізації функціонування економіки та фінансової системи.

Про це йдеться у повідомленні установи. Там зазначили, що адміністративні обмеження на валютному ринку, як і фіксація облікової ставки, є тимчасовими заходами. 

Так, по можливості відновлення здатності валютного ринку до самобалансування, НБУ послаблюватиме обмеження та поступово повернеться до плаваючого курсоутворення.

Відео дня

А у міру зниження невизначеності та посилення дієвості каналів монетарної трансмісії НБУ відновить прогнозний цикл та повернеться до застосування ключової ставки як основного монетарного інструменту.

Як відомо, Нацбанк не змінює облікову ставку(10%) та з початку повномасштабної війни закріпив курс на рівні 29,25 грн за долар.

Як повідомляв УНІАН, раніше міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що Україна шукає в цілому не менше 5 мільярдів доларів США на місяць у вигляді міжнародної допомоги для покриття витрат країни.

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що щомісячно Україна потребує до 7 млрд доларів на покриття дефіциту державного бюджету. На відновлення всього, що зруйнувала російська армія в Україні, потрібно 600 млрд доларів.

Вас також можуть зацікавити новини: