У Києві продовжуються протести проти касових апаратів / фото УНІАН

Підприємці повернулися мітингувати під Верховну Раду України.

Читайте такожФОПи вирішили піти протестувати під Офіс президента

Як передає кореспондент УНІАН, підприємці продовжують мітингувати проти фіскалізації під парламентом, а також зі сцени почали звучати гасла проти зовнішнього управління.

Відео дня

Підприємці проти касових апаратів

  • 4 грудня підприємці знову зібралися під Верховною Радою України з протестом проти фіскалізації і вимагають ухвалити законопроекти про її скасування.
  • 1 грудня Верховна Рада в ході засідання прийняла закон, що передбачає відтермінування використання касових апаратів підприємцями на спрощеній системі оподаткування до 1 січня 2022 року.
  • Впровадження в Україні програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО) має відбуватися в три етапи. Перший етап стартував 1 серпня, і він передбачав добровільне встановлення додатка РРО бізнесом у 2020 році.
  • Другий етап мав розпочатися 1 січня 2021 року, коли сферу використання PPO буде розширено на критичні, так звані ризиковані, сфери бізнесу. Це стосується тільки текстильних товарів, що були у вжитку, готельного, ресторанного бізнесу, торгівлі через інтернет. Це сфери бізнесу, які несуть найбільші ризики приховування операцій.
  • Третій етап з 1 квітня 2021 року передбачив впровадження РРО для всіх фізосіб-підприємців другої і третьої групи.