Пільги для бізнесу в Києві діятимуть у 2021-му / Фото УНІАН, Денис Прядко

Депутати Київської міської ради підтримали рішення щодо продовження дії пільг для підприємців столиці, що несуть збитки через запроваджені у зв’язку з пандемією коронавірусу обмеження.

Як інформує прес-служба Київського міського голови, сьогодні на засіданні сесії Київради депутати підтримали збереження на наступний рік преференцій для підприємців, що Київ запровадив ще в березні.

"Рішення передбачає як подовження пільг, що місто вже надало, так і встановлення їх для інших категорій підприємців. Це дозволить їм зберегти робочі місця. І головне – свій бізнес», – прокоментував рішення мер Віталій Кличко.

Відео дня

Читайте такожСічневий локдаун: у Зеленського розповіли, коли підприємці отримають компенсацію

Згідно з рішенням, на період карантину, коли бізнес фактично не працює, сплата за договорами розміщення засобів пересувної та сезонної торгівлі незалежно від розміру плати, визначеної у договорах оренди, становитиме 1 гривню.

Також і надалі діятиме зменшена вартість оренди комунального майна – на 50%, а для ресторанного бізнесу, пересувної та сезонної торгівлі на 50% зменшується пайова участь в утриманні об’єктів благоустрою.

Перелік пільг, що пропонує місто, не потребує внесення змін до існуючих договорів.

Як зазначив мер столиці, пільги діятимуть до моменту завершення карантинних обмежень.