"План порятунку" від Байдена викликав зростання акцій американських компаній / REUTERS

Ринкові індекси Dow Jones та S&P 500 досягли нових історичних рекордів після підписання президентом США Джо Байденом "пакету порятунку економіки" на 1,9 трильйона доларів, Nasdaq також зростає.

Читайте такожБайден підписав "План порятунку Америки" на $1,9 трильйонаПро це повідомляє Liga.net.

"Індекс The Nasdaq Composite, що враховує акції найбільших гравців технологічного ринку, піднявся на 2,5% до 13,398.67 пунктів. Зокрема, акції Tesla виросли на 4,7%, а Apple, Facebook, Alphabet and Netflix виросли мінімум на 3% кожен", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що індекс S&P 500 піднявся на 1% до 3,939.34 на закритті, чим "побив" попередній рекорд лютого.

"The Dow Jones Industrial Average зріс на 188.57 пунктів, або 0,6%, до 32485.59, що є найвищим показником за весь час", - підкреслює видання.

Що цьому передувало

  • Президент США Джо Байден у четвер підписав законопроект Про пакет економічної допомоги у зв'язку з пандемією коронавірусу на 1,9 трильйона доларів, який називають "Планом порятунку Америки".
  • Прийняття масштабного фіскального пакета стало першою великою законодавчою перемогою для президента.

Читайте також: Байден заявив, що вважає Путіна вбивцею. У великому інтерв'ю глави Сполучених Штатів для ABC News Байден відповів на ключове питання про російського президента Володимира Путіна. На питання, чи вважає Байден Путіна вбивцею, той відповів ствердно.