В Україні очікується подорожчання свіжих молочних продуктів / фото ua.depositphotos.com

Виробники свіжих молочних продуктів планують збільшити вартість своєї продукції.

Про це повідомили експерти аналітичної платформи "Інфагро".

"Попри зниження темпів зростання продажів, виробники мають намір і далі піднімати ціни на свої продукти, пояснюючи це збільшенням вартості сировини. Проте суттєвим подорожчання все ж таки бути не повинне", - зазначили аналітики.

Відео дня

За їхніми словами, показники продажів свіжих молокопродуктів зараз кращі лише в порівнянні з літніми місяцями. Насправді ж в цілому споживання продуктів цієї категорії залишається приблизно на 18% меншим за торішній рівень.

Експерти підкреслили, що у жовтні зростання виробництва свіжих молочних продуктів, скоріш за все, зовсім припиниться. А у операторів буде менше можливостей використання акційних розпродажів.

Зростання цін в Україні 2022 - важливі новини

Як повідомляв УНІАН, за словами генерального директора Асоціації виробників молока Ганни Лавренюк, в Україні очікується зростання цін на молочну продукцію орієнтовно на 10% до кінця року.

На початку жовтня заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук попередив, що продукти харчування в Україні найближчим часом подорожчають ще на 10-15%.

Журналісти дізналися, що в проекті держбюджету на 2023 рік Кабмін спрогнозував інфляцію на рівні 30,6%. Верховна Рада вже затвердила проект бюджету в першому читанні.

Вас також можуть зацікавити новини: