false

Національна мережа супермаркетів «АТБ» очолила національний список компаній з найвищими доходами. Компанія, що управляє мережею з більш ніж 1 200 роздрібних магазинів, обійшла в рейтингу найбільш прибуткові підприємства України, державні монополії та приватні компанії ресурсно-сировинного профілю.

«АТБ-Маркет» – єдина компанія в топ-5 найбільш прибуткових, що не має відношення до експлуатації сировинних ресурсів. Також «АТБ-Маркет» стала однією з небагатьох компаній, яка в кризовий рік продемонструвала приріст доходів не тільки серед лідерів за цим показником, але і серед колег на ринку роздрібної торгівлі.

Візуалізація — Liga.net, дані Державної податкової служби

«У 2020 році відбулася важлива зміна – вперше за багато років рейтинг найбільших компаній очолив приватний бізнес. Мережа супермаркетів «АТБ» Геннадія Буткевича і партнерів за рік наростила чистий дохід на 18% – до 123,8 млрд грн», — відзначають журналісти Liga.net.

Відео дня

Сумарний дохід першої десятки найбільших компаній скорочується не перший рік: у 2020-му він склав 784 млрд грн ($29 млрд), що на 9% менше, ніж роком раніше (у 2019-му сумарний дохід впав на 11%). Основна причина – реструктуризація «Нафтогазу» і зниження виручки у металургів.

false

28 травня сталася безпрецедентна подія – Державна податкова служба опублікувала бухгалтерську звітність тисяч українських компаній та сотень тисяч малих і мікропідприємств за 2020 рік.

Група компаній «АТБ» багато років поспіль утримує лідерські позиції серед найбільших платників податків національного рівня.

false

Так, за результатами роботи у 2020 році група компаній «АТБ», що включає підприємства у сфері виробництва та продажу продуктів харчування, роздрібної торгівлі, управління активами, оновила власний історичний рекорд за обсягом сплачених податків і зборів до бюджетів різних рівнів, досягнувши позначки у 15,8 млрд грн – це на 26% більше, ніж у 2019 році. Товарообіг мережі зріс у 2020 році на 18,2%.

false

Компанія «АТБ-Маркет», що входить в корпорацію «АТБ» та керує мережею національного масштабу з більш ніж 1 200 магазинів-дискаунтерів, за підсумками 2020 року очолила галузевий рейтинг платників податків серед компаній роздрібної торгівлі та увійшла до топ-15 найбільших платників податків України. Мережа магазинів «АТБ» збільшила сплату податкових платежів на 28% – до 8,7 млрд грн.

false

Крім цього, корпорація «АТБ» визнана найбільшим внутрішнім інвестором: її інвестиції в національну економіку України складають 12 млрд грн.