Держава вже направила підприємцям 1 млрд грн / фото УНІАН Володимир Гонтар

Держава найближчим часом виплатить ще 400 млн грн допомоги постраждалим від посиленого карантину підприємцям і найманим працівникам.

Як повідомляє прес-служба про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на селекторній нараді під головуванням президента України Володимира Зеленського.

Читайте такожВ уряді розповіли, скільки грошей вже витратили на карантинну допомогу ФОПам

Відео дня

"Як доповіли президенту, всього було зареєстровано понад 360 тисяч заявок на отримання такої допомоги, по 120 тисячам з них вже здійснено виплату.

Прем'єр зазначив, що держава вже направила підприємцям 1 млрд грн, і найближчим часом буде виплачено ще 400 млн грн", - сказано в повідомленні.

Коронавірус і допомога ФОПам

  • 30 березня Верховна Рада прийняла закон, спрямований на фінансову підтримку підприємців і найманих працівників, які вимушено припинили роботу в регіонах "червоної" зони карантину через погіршення ситуації із захворюваністю COVID-19.
  • З 19 квітня фізичні особи-підприємці та наймані працівники з регіонів "червоної" карантинної зони отримали можливість подати заяви на отримання 8 тис. грн держдопомоги в мобільному додатку та на порталі "Дія".
  • 20 квітня 2021 року стало відомо про те, що ФОПи з "червоних" зон зможуть отримати допомогу тільки через "Дію".
  • Того ж дня, 20 квітня 2021 року, ФОПам з "червоних" зон розповіли, скільки разів до кінця року вони зможуть отримати обіцяні 8 тисяч.