На фінансових ринках падіння на тлі публікації показників економіки Китаю / фото ua.depositphotos.com

Світові фінансові ринки в четвер демонструють спад, попри зростання економіки Китаю в другому кварталі.

Лондонський індекс FTSE і франкфуртський DAX втратили по 0,6 відсотка, паризький CAC-40 - 0,8 відсотка, пише Голос Америки.

Раніше аналогічний тренд продемонстрували ринки Азії: токійський Nikkei закрився зниженням на 0,7 відсотка, гонконгський Hang Seng опустився на 2 відсотки, шанхайський Composite - на 4,5 відсотка.

Відео дня

Сіднейський індекс S&P/ASX втратив 0,6 відсотка, сеульський KOSPI - 0,8 відсотка, тайванський TSEC - 0,3 відсотка. Мумбайський Sensex у другій половині дня піднявся на 1 відсоток.

Читайте такожFitch погіршило прогноз падіння світової економіки цього року

Американська сира нафта опустилася на 1 відсоток до 40,75 долара за барель, а еталонна нафта Brent - на 0,7 відсотка до 43,50 долара за барель.

Ф'ючерси на всі три провідних американських біржових індекси напередодні торгів демонструють негативну динаміку.

Як повідомляв УНІАН, економіка Китаю першою з найбільших економік країн світу повернулася до зростання після кризи, яку викликала пандемія коронавірусу. Так, у період із квітня по липень ВВП Китаю виріс на 3,2 відсотка у порівнянні з минулим роком, однак цю новину затьмарили показники по роздрібній торгівлі, що опинилися нижче очікуваного. Підсилює занепокоєння інвесторів і зростаюча напруженість у відносинах між Вашингтоном і Пекіном.