Протягом останнього року ціна акцій Tesla зросла приблизно на 900% / REUTERS

Після поділу акції Tesla зросли в ціні на 3%, при цьому капіталізація компанії перевищила 430 мільярдів доларів.

Читайте такожІлон Маск потрапив до топ-3 найбагатших людей світу-рейтинг Bloomberg

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Компанія Tesla провела процедуру дроблення акцій у співвідношенні 5-до-1, Це мало зробити цінні папери доступнішими для інвесторів. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Ради директорів компанії 11 серпня", - йдеться в повідомленні.

Торги акціями Tesla

Зазначається, що перші після поділу акцій торги виявилися досить бурхливими. За перші 30 хвилин після відкриття торгів було укладено угод на суму 7 мільярдів доларів, в які виявилися залучені понад 16 мільйонів акцій. В результаті вартість акцій одразу ж зросла приблизно на 4% до рівня 460 доларів за кожну акцію. Потім наступила деяка стабілізація. Проте за підсумками дня ціна акцій Tesla зросла на 3%, а її ринкова капіталізація перевищила 430 мільярдів доларів.

"Якщо проаналізувати 5-річний графік вартості акцій Tesla, то можна бачити, що протягом декількох років вартість коливалася в невеликому коридорі. Наприкінці 2019 року намітилося зростання вартості цінних паперів, який різко прискориться у 2020 році. Протягом останнього року ціна акцій Tesla зросла приблизно на 900%", - підкреслює видання.

Компанія Tesla під час карантину

При цьому дохід компанії за цей час залишався практично стабільним під час глобальної пандемії коронавірусу. Разом з тим компанія пройшла цей період краще, ніж вся автомобільна галузь, що дозволило їй отримати невеликий прибуток.