Чоловіка затримали під час отримання грошей / фото УНИАН

За даними слідства, громадянин шахрайським шляхом намагався заволодіти 25 тис доларів США, обіцяючи сприяння у призначенні на керівну посаду в Національний банк України. Зокрема, діючи нібито в інтересах керівництва НБУ, вимагав вказані кошти від кандидата на посаду начальника управління Нацбанку за позитивне вирішення питання про його призначення.

Правоохоронці затримали його під час одержання першої частини обумовленої суми - 15 тис доларів США.

Читайте такожГолові Кіровоградської ОДА вручили підозру у вимаганні майже двох мільйонів гривень

Відео дня

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 6 затримано та повідомлено про підозру громадянину за фактом шахрайства, а також пропозиції, обіцянки або надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України).

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Тривають заходи з встановлення всіх обставин кримінального правопорушення та осіб, причетних до його вчинення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює слідчий відділ Печерського управління поліції ГУ Нацполіції в м. Києві, оперативний супровід – Головне управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Як повідомляв УНІАН, офіс великих платників податків ДФС розслідує схеми з "тіньовими" зарплатами, які виплачувалися через рахунки в Альфа-Банку.