Ілюстрація REUTERS

Липецька кондитерська фабрика Roshen в арбітражному суді заявила відвід експертам. В рамках розгляду справи про визнання незаконним рішення МИФНС по найбільшим платникам податків по Липецькій області за результатами перевірки АТ Липецька Кондитерська Фабрика Roshen за 2010-2012 роки, ухвалою Арбітражного суду Липецької області від 21.06.2017. була призначена судова експертиза, проведення якої було доручено експертам, запропонованих податковим органом.

Читайте такожУ Rothschild розповіли, чому ніхто не купив Roshen Порошенка

Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на заяву прес-служби корпорації.

Відео дня

Російське законодавство передбачає виключення впливу на експертів: експерт не вправі вступати в особисті контакти з учасниками процесу, повідомляти кому-небудь про результати судової експертизи, за винятком органу або особи, яка її призначила.

Однак МІФПС (Міжрайонна інспекція Федеральної податкової служби) і експерт Товариства професійних експертів та оцінювачів Р. В. Шедловський знехтували цими правилами: держподатінспектор А. В. Котюков домовлявся з експертом Р. В. Шедловським про зустрічі в податковій інспекції з метою підчистки результатів (додаються фрагменти відеозапису наочно ілюструють цей факт).

Подібні недобросовісні дії спрямовані не тільки проти платника податків, але і проти правосуддя. Тому АТ ЛКФ Roshen заявив відвід експертам. На даний час з метою додаткового підтвердження вказаних обставин суд розглядає клопотання платника податків.

Здійснено допит керівника податкового органу Д. Е. Свиридова, а також спеціаліста УВС по Липецької області. Держподатінспектор Котюков А. В. до суду двічі не з'явився. Корпорація Рошен продовжить відстоювання своїх прав усіма законними способами в рамках чинного законодавства.

Нагадаємо, що за рішенням Корпорації Roshen, з 1 квітня 2017 року на Липецькій фабриці повністю зупинено виробництво. Також свою діяльність зупинив торговий дім і склад готової продукції. Потужності фабрики законсервовані. Українська продукція Roshen не імпортується на територію РФ починаючи з 2013 року.