РФ відмовляється від українських космічних технологій / Фото: Urthecast

У Росії оголосили про відмову від послуг України у створенні систем для стикування пілотованих і вантажних космічних кораблів до російського сегменту МКС.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі компанії "Російські космічні системи".

Читайте такожПродірявлений "Союз" з екіпажем МКС повернувся на Землю (фото)

Відео дня

"У 2018 році НДІ точних приладів (НДІ ТП, що входить до холдингу "Російські космічні системи") завершив виробництво й успішно провів приймально-здавальні випробування нової цифрової апаратури "Курс-МКП". Це новітня система для стикування пілотованих і вантажних космічних кораблів до російського сегменту МКС", - йдеться в повідомленні.

Заявляється, що нова апаратура значно перевершує за точністю й енергоефективністю апаратуру, яка експлуатується на МКС сьогодні.

"Об'єкти "Курс-МКП" складаються з конструктивно завершених модулів. Конструкція дає змогу використовувати апаратуру і в герметичних відсіках МКС, і в умовах можливої розгерметизації, що гарантує безперебійну роботу системи", - впевнені в компанії.

*** Система "Курс" у різних модифікаціях успішно використовується в космічній техніці з 1986 року. Апаратуру розроблено в Україні на київському підприємстві "Елміс". З 2002 року апаратура виробляється в Росії з використанням українських компонентів.