Ілюстрація REUTERS

Керівництво державного концерну «Укроборонпром» призначило Олександра Чурсіна директором державного підприємства «Завод імені Малишева» (Харків).

Читайте такожВ Україні презентували нову бронемашину для ЗСУ (фото, відео)

Як повідомляє прес-служба концерну, попереднього керівника підприємства Олександра Хланя, який виконував свої обов'язки з 30 травня 2016 року, звільнили у зв'язку із завершенням терміну дії контракту.

Відео дня

«Перед новим гендиректором заводу, який приступить до обов'язків 30 травня, поставлено завдання продовжити оновлення і модернізацію виробництва, забезпечити завантаження потужностей. Серед пріоритетів – забезпечити своєчасну виплату заробітної плати та гарантувати дотримання належних соціальних стандартів для трудового колективу», - сказано в повідомленні.

У концерні переконані, що призначення Чурсіна дозволить більш ефективно використати науково-технічний та виробничий потенціал заводу.

«Олександр Чурсін має значний досвід роботи в бронетанковій галузі. До призначення генеральним директором «Заводу ім. Малишева» обіймав посаду директора Дивізіону бронетанкової техніки ДК «Укроборонпром», де координував діяльність майже двох десятків галузевих підприємств. Крім цього, Олександр Чурсін має досвід роботи інженером-конструктором і головним інженером низки машинобудівних і науково-виробничих підприємств», - сказано в повідомленні.

Довідка УНІАН. ДП «Завод ім. Малишева» (м. Харків) – найбільший виробник бронетехніки в Україні. У співпраці з Харківським конструкторським бюро з машинобудування ім. Морозова та Харківським конструкторським бюро з моторобудування підприємство випускає сучасні зразки спеціальних гусеничних та колісних машин військового призначення, а також пропонує програми модернізації техніки, яка знаходиться на озброєнні багатьох країн світу. Основні напрямки виробництва ДП «Завод ім. Малишева»: важка бронетехніка (танк «Оплот», БРЕМ-84, модернізація танків Т-64, Т-72, Т-54/55/62), легка бронетехніка (БТР-3У, БТР-4, БТР «ДОЗОР-Б», модернізація БТР-60/70, БТР-50, БМП-2), бойові модулі для легкої бронетехніки. Держпідприємство «Завод ім. Малишева» був переданий до сфери управління державного концерну «Укроборонпром» 17 листопада 2011 року через збитковість підприємства, основними причинами якої стали недостатнє фінансування заводу за держзамовленням та відсутність стратегічного менеджменту.