«Завод імені Малишева» освоїв серійне виробництво гусениць для БМП / фото ukroboronprom.com.ua

Державне підприємство «Завод імені Малишева» (Харків) в рамках реалізації програми імпортозаміщення в оборонно-промисловому комплексі налагодило серійне виробництво нових гусениць для бойових машин піхоти зі спеціальних сталей українського виробництва.

Читайте такожПерші жертви скандалу: від посад відсторонені глави двох підприємств ОПК в Харківській області

Про це повідомляє прес-служба державного концерну «Укроборонпром».

Відео дня

«Перші комплекти нових гусениць вже успішно пройшли випробування в військових частинах Міноборони, під час яких БМП на нових гусеницях здолала понад 1000 км по бездоріжжю та дорогах з твердим покриттям без єдиної поломки або відмов», - сказано в повідомленні.

Для запуску виробництва нових гусениць для БМП завод освоїв спеціальні технологічні процеси в замкнутому циклі та створив нову виробничу лінію. Роботи з організації нового виробництва зайняли менш ніж шість місяців, додали в держконцерні.

Довідка УНІАН. ДП «Завод ім. Малишева» – найбільший виробник бронетехніки в Україні. У співпраці з Харківським конструкторським бюро з машинобудування ім. Морозова та Харківським конструкторським бюро з моторобудування підприємство випускає сучасні зразки спеціальних гусеничних та колісних машин військового призначення, а також пропонує програми модернізації техніки, яка знаходиться на озброєнні багатьох країн світу. Основні напрямки виробництва ДП «Завод ім. Малишева»: важка бронетехніка (танк «Оплот», БРЕМ-84, модернізація танків Т-64, Т-72, Т-54/55/62), легка бронетехніка (БТР-3У, БТР-4, БТР «ДОЗОР-Б», модернізація БТР-60/70, БТР-50, БМП-2), бойові модулі для легкої бронетехніки. Держпідприємство «Завод ім. Малишева» було передано до сфери управління державного концерну «Укроборонпром» 17 листопада 2011 року через збитковість підприємства, основними причинами якої стали недостатнє фінансування заводу за держзамовленням та відсутність стратегічного менеджменту.