Ілюстрація REUTERS

Компанія Xiaomi зареєструвала патент у Відомстві з патентів і товарних знаків США (USPTO), в якому описується пристрій під назвою «розумна маска».

Читайте такожУ Повітря за шість днів збудують фабрику з випуску медичних масок

Як випливає з патенту, маска оснащена обчислювальним блоком, процесор якого обробляє всі дані, що надходять від сенсорів. Зібрані дані будуть збережені в самій масці з допомогою модуля зберігання, а також можуть бути передані на інші пристрої завдяки модулю зв'язку.

Відео дня

Для забезпечення працездатності всіх сенсорів і модулів в масці є батарея, яка живить стандартний повітряний фільтр, пише itc.ua.

Що стосується сенсорів, маска оснащується акселерометром і гіроскопом (допоможуть масці визначити, чи рухається користувач, чи знаходиться в нерухомому стані), а також рядом датчиків, які будуть реєструвати такі дані, як загальний час носіння, поглинання забруднень, об'єм дихання, показники дихання та інші.

За допомогою модуля зв'язку маска може підключатися до мобільного додатка, який показуватиме всі дані в режимі реального часу, а також надаватиме інформацію про погоду і якість повітря в місті користувача. Розумна маска також зможе виявити потенційні порушення дихання, а також буде здатна порекомендувати здоровіший метод дихання.

Слід зазначити, що це всього лише патент. Поки немає відомостей, чи планує Xiaomi вивести на ринок таку розумну маску.

Як повідомляв УНІАН, Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.