Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ здійснить перший візит до Польщі наприкінці поточного або на початку наступного року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив журналістам Надзвичайний та Повноважний Посол України в Республіці Польща Маркіян МАЛЬСЬКИЙ.

“Або кінець цього року або на початку наступного”, - сказав він.

Посол зауважив, що у президентів України та Польщі дуже напружений графік через участь у міжнародних заходах, що відбуватимуться до кінця поточного року (саміти НАТО в Лісабоні, Україна-ЄС, ОБСЄ в Астані - УНІАН).

Він також нагадав, що наприкінці грудня у Польщі відзначають Різдвяні свята.

„Ми намагаємося у цьому короткому проміжку часу узгодити цей візит”, - сказав посол.

М.МАЛЬСЬКИЙ також зауважив, що у грудні Польщу з візитом планує відвідати міністр закордонних справ України Костянтин ГРИЩЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, 15 листопада у польському МЗС не виключили, що Президент України В.ЯНУКОВИЧ до кінця поточного року може відвідати Польщу з першим візитом.

Як повідомляв УНІАН, Президент Польщі Броніслав КОМОРОВСЬКИЙ з серпня цього року, коли вступ на цей пост, вже двічі відвідав з візитом Україну. Наприкінці вересня Б.КОМОРОВСЬКИЙ у Харкові взяв участь у заходах, приурочених до 70-х роковин Катинської трагедії, а на початку жовтня - у конференції Ялтинської стратегії, де провів свою першу зустріч із В.ЯНУКОВИЧЕМ.

Глава Української держави планував відвідати Польщу у вересні для участі в економічному форумі в Криниці, але цей візит було скасовано.

Пізніше неофіційно повідомлялося, що В.ЯНУКОВИЧ у листопаді може відвідати Польщу з першим офіційний візитом.