Де найдешевші квартири в Україні - список / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Від початку 2024 року ціни на товари та послуги помітно зросли практично в усіх регіонах нашої країни - пов'язано це з важкою ситуацією в галузі економіки. Підвищення вартості продуктів, оренди житла, різних товарів і послуг становить різний індекс залежно від міста. Дізнайтеся, де найдешевші квартири в Україні та в якій області можна жити більш-менш добре.

Де дешево жити, а де дорого - статистика

Держстат України опублікував звіт, у якому йдеться про те, що порівняно з аналогічним періодом 2023 року (січень, лютий, березень), найвищий індекс цін на споживчі товари помічено в столиці - він становить 102,6%.

Крім Києва, таке ж зростання цін зафіксовано у Львівській, Одеській, Закарпатській, Кіровоградській та Дніпропетровській областях. Донецька, Миколаївська та Харківська області також не стали винятком - найімовірніше, подорожчання в цих областях зумовлене близькістю до зони бойових дій, а отже, для постачальників товарів і для власників бізнесу є ризики.

Відео дня

Найдешевше, за даними держстату, жити вийде у Вінницькій, Житомирській, Запорізькій, Полтавській, Хмельницькій та Чернігівській областях. Ба більше - у Сумській і Черкаській областях статистичні дані фіксують негативний індекс - 99,7%.

Де найдешевше житло в Україні - рейтинг за областями

Сайт пошуку оголошень OLX опублікував статистичні дані за період із січня по грудень 2023 року. За ними можна судити про те, де найдешевше житло в Україні, а в які області не варто їхати, якщо "фінанси співають романси".

Оренда квартири в різних містах / OLX

Ціни на квартири в Україні за містами виглядають так:

  • за 3 000 - 5 000 грн зняти квартиру - Харків, Суми, Чернігів, Запоріжжя, Миколаїв.
  • за 6 000 - 7 0000 грн зняти квартиру - в Одесі або Кропивницькому.
  • за 8 000 - 10 000 грн зняти квартиру - Дніпро, Рівне, Тернопіль, Чернівці, Хмельницький, Житомир, Вінниця, Черкаси, Полтава.

До переліку найдорожчих міст для життя потрапили Львів, Київ та Ужгород. Якщо вас цікавить оренда квартири - Київ, як і раніше, посідає одне з лідируючих місць. Середня вартість житла залежно від району становить 12 000 грн. Якщо дуже постаратися, то можна зняти квартиру з однією кімнатою в спальному районі далеко від центру. Косметичний ремонт, мінімум побутової техніки, перший або останній поверх - те, на що ви вільні розраховувати за 8-10 тисяч гривень. Оренда квартири у Львові та Ужгороді - у західних областях країни - коштуватиме 15 000 і 14 000 грн відповідно.

Вас також можуть зацікавити новини: