Готуємо компанію до можливих блекаутів – переносимо дані за кордон на VDS сервер

Підприємства та бізнеси часто використовують для зберігання та обробки даних офісне обладнання чи власні пристрої менеджерів. Однак, якщо всі дані зберігаються на локальному сервері в офісі або на домашньому комп'ютері, відсутність електроенергії під час блекаутів стає серйозним викликом. У цьому випадку VDS сервер може стати надійним рішенням. Серверний парк для такої послуги розміщений в дата-центрах в Україні та закордоном. Ці дата-центри мають високий рівень захисту та резервні джерела живлення, такі як генератори, за допомогою яких вони можуть працювати автономно протягом декількох днів і навіть тижня. А закордонним серверам зовсім не загрожують блекаути, оскільки в Європі немає обстрілів критичної інфраструктури.

Сьогодні ми розповімо про особливості VDS та переваги у порівнянні з іншими видами хостингу.

Що таке VDS сервер

VDS-сервер є одним із видів хостингу, який передбачає використання віртуального сервера. Віртуальний сервер — це реалізований на базі фізичного сервера логічний об'єкт, що має окремі ресурси, оперативну пам'ять, пропускну здатність та інші компоненти. Принцип роботи VDS-хостингу полягає в тому, що кілька віртуальних серверів можуть бути розміщені на одному фізичному сервері без взаємного впливу на роботу один одного.

Відео дня

Відмінності VDS серверу від звичайного хостингу

Найголовніша відмінність VDS-серверу від звичайного хостингу полягає в тому, що використовувати можна його не лише для розміщення сайтів, а й для інших цілей — встановлювати програми для бізнесу, зберігати важкі дані, створювати середовище для розробки тощо. Крім того, VDS-хостинг надає можливість використовувати більш широкий спектр функцій, які не доступні на звичайних хостингах.

Як бізнесу використовувати VDS

Отже, VDS-хостинг — це послуга, яку можна використовувати у різних цілях:

  • Розміщення великих сайтів з потужним трафіком;
  • Організація віртуального офісу, який дозволяє працівникам спільно працювати в одному середовищі;
  • Установка бухгалтерських програм, систем управління бізнесом, CRM;
  • Розробка і тестування програм і додатків і ще багато чого.

VDS сервер для IP-телефонії

IP-телефонія — це технологія передачі голосових дзвінків через Інтернет, яка використовується для організації кол-центрів та роботи служби техпідтримки. Вона теж може зазнати втрати зв'язку під час блекауту в електромережі. Щоб уникнути цього, можна використовувати VDS сервер для розміщення інфраструктури IP-телефонії. На VDS сервері ви можете встановити спеціальне програмне забезпечення для IP-телефонії та налаштувати віддалений доступ для менеджерів чи операторів.

VDS сервер на Windows для бухгалтерії

Бухгалтерія — це сфера діяльності, яка потребує постійного доступу до фінансових даних та програмного забезпечення. VDS сервер на Windows — це ідеальне рішення для тих, хто працює з бухгалтерськими програмами, що працюють на ОС Windows. Ви можете встановити на свій VDS сервер одну ліцензійну ОС та один ліцензійний пакет програм, і дати кільком працівникам віддалений доступ до роботи з ними. Завдяки цьому можна суттєво зекономити.

Читайте також: Використання Windows VPS для організації навчального процесу.

VDS сервер для відеоспостереження

Головна задача відеоспостереження – це безперебійна робота системи у режимі реального часу, навіть у випадку блекаутів або інших технічних проблем з основною мережею. Блекаут може призвести до зупинки роботи системи або втрати даних. Для об’єктів з підвищеним рівнем захисту такі збої неприпустимі. Завдяки VDS-хостингу дані зберігаються на зовнішньому сервері, що знижує ризик втрати даних.

Висновок

VDS сервер дозволяє забезпечити достатній рівень безпеки для ваших даних. Багато компаній працюють з конфіденційною інформацією, яка може бути чутливою до зламу або крадіжки. Завдяки використанню VDS-хостингу, ви можете забезпечити власний рівень безпеки і контролю над ваших даних. Дешеві VDS-хостинги також можуть бути досить зручними для компаній з обмеженим бюджетом.