З 2010-го по 2020 рік група компаній заплатила до бюджетів України понад 50 млн грн, підкреслила прес-служба в заяві / фото dutyfreeunite / Instagram

Група компаній Dutyfreeunite, що складається з ТОВ «Тревел Рітейл Україна», ТОВ «Дьюті-фрі Одеса» і ТОВ «Скай шоп» категорично спростувала будь-яку причетність до незаконного імпорту китайських сигарет в Україну, реагуючи на матеріал, опублікований виданням KyivPost.

Про це сказано в заяві холдингу, повідомляє «Гордон». 

"Нам неприємно це констатувати, але група наших компаній стала жертвою або непрофесіоналізму окремих авторів матеріалу, або, куди гірше – метою щедро оплаченої медійної атаки.

Відео дня

Ми не беремося робити раптових висновків і сподіваємося на мирне Досудове врегулювання ситуації, особливо враховуючи позитивну репутацію KyivPost. Однак, поширена виданням 22 червня інформація паплюжить ім'я нашої компанії, завдає непоправної репутаційної шкоди, а також порушує немайнові права ряду наших представників.

Викладені в статті твердження про нібито причетність наших юридичних осіб до контрабанди китайських сигарет Regina в Україну, — це брехня, яка не витримують критики. Жодної пачки продукції зазначеного бренду компанії, що входять в Dutyfreeunite, за весь час роботи на ринку, не імпортували і не продали», — сказано в заяві.

Відзначається, що матеріал "носить маніпуляторний характер", і "не виключено, що з метою зганьбити імідж компаній або їх власників".

"Вадим Слюсарєв став одним із співзасновників деяких компаній групи Dutyfreeunite в травні 2018 року. І описані в матеріалі події, мало того, що викладені недостовірно, так вони ще й зовсім не співвідносяться з його бізнес-діяльністю у сфері безмитної торгівлі», - завили в компаніях.

У Dutyfreeunite припустили, що першопричиною спроб дискредитації Слюсарєва і компаній могла стати його громадська діяльність, що «абсолютно суперечить всім правилам чесної бізнес-конкуренції, а також порушує немайнові права приватної особи».

У компанії запевнили, що є сумлінними платниками податків (у період з 2010 по 2020 р. Dutyfreeunite заплатила до бюджетів України понад 50 млн грн.) і всю свою підприємницьку діяльність здійснюють у суворій відповідності до чинного українського законодавства.

Головним партнером Dutyfreeunite є визнана німецька компанія, одна з найбільших на світовому ринку безмитної торгівлі Gebr. Heinemann, яка консолідує продукцію понад 1000 світових відомих брендів. Також, Dutyfreeunite входить в європейську бізнес асоціацію і є постійним учасником найбільшого світового ком'юніті дьюті-фрі і тревел-Рітейл бізнесу в світі - TFWA World Exhibition & Conference.

«За час роботи, командою Dutyfreeunite втілено в життя шість успішних проектів в Україні з відкриття МБТ (дьюті-фрі), які працюють виключно легально», - підкреслюється в заяві.

Також повідомляється, що компанії готують звернення до авторів матеріалу про незаконний імпорт китайських сигарет з вимогою про спростування недостовірної інформації та аргументацією своєї позиції.

"Група наших компаній має багаторічну позитивну репутацію на ринку, є членом безлічі міжнародних асоціацій. Ми дорожимо результатами праці своєї команди, успішною співпрацею з німецьким партнером і європейськими виробниками світових брендів. Тому, у разі ігнорування наших аргументів, будемо змушені домагатися спростування поширеного проти нас наклепу в судовому порядку", - резюмується в заяві.