Держава готова закуповувати за кордоном неефективні медичні засоби, замість того, щоб підтримувати вітчизняного виробника ліків. Бо посадовці дбають не про здоров’я українців, а про те, щоб отримати відкати.

Про це заявив лідер партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Ігор Палиця під час зустрічі з колективом підприємства «ІнтерХім» у Одесі. 

«Тут усе, як має бути: інновації, білі зарплати, високі податки. А від держави підтримки – нуль. Держава бере черговий транш міжнародного кредиту – 1,2 мільярда доларів на 15 років. Але чи зрозуміли люди, що під цей транш ми підписали угоду, за якою всі закупівлі ліків для держави мають відбуватися через міжнародні організації? І вже «ІнтерХім» не може взяти участь у тендері», – сказав Ігор Палиця. 

Відео дня

Політик зазначив: поки український виробник платить мільйонні податки, іноземні інвестори від оподаткування звільняються. 

«Бо наша держава не для українців, а для іноземців, бо ми не для своїх, а для чужих! Держава готова закуповувати за кордоном усіляке сміття, щоб посадовці отримували відкати. Але маємо це припинити. Маємо підтримувати й розвивати своє виробництво та  захищати такі підприємства, як «ІнтерХім», –  наголосив він. 

Ігор Палиця переконаний: щоб захистити виробників, потрібно врахувати їхнє бачення того, якими мають бути податки, які потрібно приймати закони. 

«Треба дослухатися до бізнесу, а не слухати іноземних кураторів. Бо в нас усе робиться їм на догоду. У нас найдорожчі тарифи по транзиту через Україну. Це було зроблено свідомо, щоб Україна припинила бути гравцем на ринку міжнародних перевезень. І так само будуть свідомо мучити з усіх боків «ІнтерХім», щоб нікому з іноземців не заважав. Я стою на позиції, що того, хто буде чіпати вітчизняний бізнес, треба бити по руках!» – додав Ігор Палиця.