фото Метінвест

Група компаній "Метінвест" - міст між Україною та Європою, вважає, генеральний директор групи Юрій Риженков.

"Я б сказав, що "Метінвест" – це міст між Україною і Європою", - сказав він в інтерв'ю журналу Forbes.

Читайте такожВ Україні не було ніякої допомоги металургам за останні 15 років – "Метінвест"Довідка УНІАН. "Метінвест" забезпечує робочі місця для понад 90 тисяч людей і допомагає генерувати 8 відсотків ВВП країни. За 15 років своєї роботи "Метінвест" виробив 142 мільйонів тонн сталі, чого вистачило б на 20 тисяч Ейфелевих веж або 10 тисяч Дарницьких мостів.

Відео дня

З металу "Метінвесту" зводяться найбільші хмарочоси Лондона і Нью-Йорка. Для будівництва однієї з найвищих будівель Європи - лондонського 72-поверхового хмарочоса The Shard, - було використано понад 5 тисяч тонн української сталі. Сталь "Метінвесту" використовується для будівництва найбільших лайнерів, танкерів, мостів і стадіонів.

У 2020 році в італійському місті Генуя з 18 500 тонн сталі "Метінвесту" був побудований міст довжиною більше кілометра. Нова споруда об'єднала дві частини міста після трагічного обвалення моста Моранді.

Сьогодні близько 80 відсотків виробленої в країні металургійної продукції поставляється на експорт, що робить український гірничо-металургійний комплекс унікальним у світі.

За підсумками ж 2020 року "Метінвест" перерахував до бюджетів усіх рівнів понад 22 мільярди гривень податків і зборів, закріпившись у переліку найбільших платників податків країни.