Нововведення допоможе спростити ведення реєстру / фото УНІАН

Державна митна служба та Державна податкова служба інтегрують свої інформаційно-телекомунікаційні системи та інші інформаційні ресурси для надання якісних е-сервісів платникам.

Про це повідомляє прес-служба Податкової.

Навіщо потрібна інтеграція

"Так, для спрощення ведення митної службою реєстру осіб, які здійснюють операції з товарами, що входить до складу Єдиної автоматизованої інформаційної системи органів Держмитслужби, сьогодні в автоматизованому режимі забезпечується взаємодія Реєстру з Єдиним банком даних про платників податків-юросіб та Державним реєстром фізичних осіб - платників податків, які ведуться ДПС", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Що зміниться

Тепер при постановці на облік у ДПС особи, яка здійснює операції з товарами, будуть надаватися відомості з Єдиного банку даних юридичних осіб та/або ДРФО та Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб.

Хронологія подій

  • У 2019 році В Україні стартувала масштабна реформа податкової та митниці, яка стала можливою завдяки реорганізації Фіскальної служби шляхом її поділу на два відомства. Керівники нових структур обіцяли, що українці відчують зміни вже в новому році. Серед них оплата всіх податків онлайн, ліквідація контрабанди та черг на митниці.
  • 24 квітня 2020 року на позачерговому засіданні Кабінет міністрів України звільнив керівника Державної митної служби Максима Нефьодова та голову Державної податкової служби Сергія Верланова, а також ряд їх заступників.
  • Після цього міністр фінансів України Сергій Марченко заявив про рестарт Державної митної служби та Державної податкової служби та втрату довіри до звільнених керівників.
  • Того ж дня уряд оголосив конкурс на посаду голови Державної податкової служби, добір кандидатів було заплановано на 28 квітня.
  • Робота двох відомств піддалася критиці через провал виконання дохідної частини держбюджету.
  • 27 квітня 2020 року глава Мінфіну Сергій Марченко заявив про те, що Міністерство фінансів України має намір найближчим часом оприлюднити концепцію реформування податкової та митної служб з урахуванням побажань бізнесу, експертів і громадськості.