У новому цеху планується випускати холоднокатаний і оцинкований прокат / фото ua.depositphotos.com

Продукція нового прокатного цеху гірничо-металургійної групи "Метінвест", перший етап будівництва якого запланований на 2022-2024 роки, дозволить українському бізнесу продовжувати бути конкурентним на світовому ринку сталі, де ведеться боротьба за якість і вартість виробництва.

У новому цеху планується випускати холоднокатаний і оцинкований прокат, а також прокат із полімерним покриттям - продукти з високою доданою вартістю.

"Прокат із покриттям (оцинкований і пофарбований рулон) - це преміальна продукція, яка використовується в будівництві та машинобудуванні. До того ж сьогодні пофарбований рулон не представлений в продуктовій лінійці "Метінвесту". Наявність сучасного виробництва холоднокатаної продукції, який є одним з найбільш затребуваних продуктів на українському ринку, забезпечить довгострокову конкурентну перевагу на внутрішньому ринку України і на експортних цільових ринках", - відзначили в компанії.

Відео дня

Читайте такожМеталургія України: минуле та майбутнє національної економіки

Продукція нового цеху призначена в основному для українського ринку. Сьогодні левову частку в Україні займає неякісний імпортний рулон з покриттям. Крім того, новий прокат експортуватиметься до країн СНД і Європи, що дозволить українському бізнесу продовжувати бути конкурентним на світовому ринку сталі.

Увесь технологічний ланцюжок, включаючи машину безперервного лиття заготовки та реконструйований стан 1700, буде новим. Таким чином, "Метінвест" на всіх етапах - від напівфабрикатів до прокату з покриттям - випускатиме продукцію світового рівня якості.

При цьому в новому цеху буде встановлено високоефективне газоочисне обладнання, яке відповідає екологічним стандартам України та Європи. В результаті викиди шкідливих речовин будуть у 1,5-3 рази нижче гранично допустимих норм, а споживання палива знизиться на 20%.