Фото REUTERS

Група "Метінвест" запускає масштабний проект будівництва нового цеху з виробництва холоднокатаного прокату, оцинкованого і пофарбованого рулону на Маріупольському металургійному комбінаті імені Ілліча, інвестиції в який перевищать 1 мільярд доларів. 

Про це йдеться в статті УНІАН

Планується, що в 2025 році, після завершення першого етапу проекту, комбінат випускатиме близько 1,2 млн тонн на рік висококонкурентного холоднокатаного й оцинкованого прокату, а також прокату з полімерним покриттям.  

Відео дня

Проект також передбачає екологічну складову: існуюча технологія сірчанокислотного травлення буде замінена на соляно-кислотну з установкою регенерації кислоти, що дозволяє повертати її назад у виробництво.

У новому цеху буде встановлено високоефективне газоочисне обладнання, яке відповідає останнім екологічним стандартам України та Європи. Завдяки газоочистці, викиди шкідливих речовин будуть у 1,5-3 рази нижче гранично допустимих норм в Україні, а споживання палива знизиться на 20 відсотків.

Зазначається, що екологічний напрямок залишається для компанії пріоритетним. Попри всі невизначеності, у 2020 році капітальні витрати на екологічні проекти не скоротилися і склали рекордні 205 млн доларів, що на 32 відсотки вище в порівнянні з попереднім роком. Очікується, що надалі інвестиції в екологічні проекти будуть тільки збільшуватися. 

Крім цього, компанія інвестує в освіту. Цього року в Маріуполі почалося будівництво першого недержавного гірничо-металургійного університету "Метінвест політехніка", який прийме перших студентів у вересні 2022 року. Вартість проекту - 30 млн євро. 

Довідка УНІАН. Група "Метінвест" - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, яка є найбільшим в Україні й одним із найбільших у СНД виробником залізорудної сировини та сталі.