Іван Рудий, голова КРАІЛ

На останній робочій зустрічі з представниками рекламної індустрії голова Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей Іван Рудий оголосив про створення робочої групи з питань реклами азартних ігор. Ця ініціатива націлена на ефективне регулювання рекламної діяльності у сфері азартних ігор, зокрема, на вирішення численних порушень, які зафіксовані вже зараз. 

"Вже зараз бачимо численні порушення у сфері реклами азартних ігор. Ми їх фіксуємо і без штрафувань не обійдемось. Але водночас ми готові максимально сприяти розвитку бізнесу, який відповідальний перед законом. Наш ідеальний трикутник партнерства - держава, бізнес, громадськість. Держава - на місці, бізнес також, а у ролі громадськості виступатиме дорадчий орган КРАІЛ Консультаційно-експертна рада", - стверджує Іван.

Метою створення робочої групи є розв'язання ключових проблем, пов'язаних із рекламою азартних ігор та забезпечення чесних та відповідальних стандартів, які враховують інтереси як галузі, так і громадськості. Під час робочої зустрічі разом з представниками різних галузей (телебачення, реклама, громадські організації) обговорювалися різноманітні аспекти реклами азартних ігор, включаючи розміщення реклами на вебсайтах держави-агресора та питання забороненого рекламного контенту в соцмережах. Іван Рудий заявляє: "Ми не проти креативного рекламного тексту, але ті, хто порушують вимоги щодо реклами азартних ігор - понесуть відповідальність".

Відео дня
Реклами азартних ігор стане менше

Команда з оглядів онлайн казино Prointernet наголошує, що cтворення робочої групи з рекламних питань є важливим кроком уперед у напрямку розвитку прозорого та етичного ринку азартних ігор в Україні, Олена Билиця особисто так вважає. Заходи, прийняті КРАІЛ, свідчать про серйозний підхід до регулювання цієї сфери та бажання співпрацювати з різними структурами для досягнення високих стандартів. 

Нагадаємо, 3 жовтня набули чинності поправки до Закону України "Про рекламу" і КРАІЛ набула повноважень регулювати та застосовувати серйозні санкції ​​за недотримання встановлених особливостей рекламування азартних ігор. Це стало найбільшими серйозними змінами українського законодавства у 2023 році у сфері грального бізнесу. Ці зміни спрямовані для попередження негативного впливу реклами гральних ігор на суспільство та встановленню заходів щодо запобігання ігрової залежності.