liga.net

Україна не допустить до продажу 99,6% акцій одного з найбільших виробників хімічної продукції - Одеського припортового заводу - потенційних покупців з Росії.

Про це на засіданні Кабінету міністрів повідомив голова Фонду державного майна України (ФДМУ) Ігор Білоус.

"Відповідно до нової редакції закону ("Про внесення змін у деякі закони України щодо вдосконалення процесу приватизації" - УНІАН), ми не допустимо до участі в приватизації не лише російські компанії, але й компанії зі списку FATF (група з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей – УНІАН), з офшорних зон", - сказав він.

Відео дня

Білоус зазначив, що потенційний покупець також має надати інформацію про свого кінцевого бенефіціара.

За словами голови фонду ФДМУ закінчив майже всі етапи з підготовки до приватизації ОПЗ.

"На сьогоднішній день завод має не лише міжнародну фінансову звітність, оброблену усіма міжнародними радниками, але й матиме міжнародний екологічний аудит", - сказав Білоус.

Умовами купівлі ОПЗ для інвестора будуть модернізація підприємства, заборона на звільнення працівників протягом 6 місяців, після чого звільнення може бути тільки в координації з профспілками, підтримання екологічної безпеки діяльності заводу.

Читайте такожКабмін сьогодні планує затвердити умови приватизації ОПЗ

Як повідомляв УНІАН, 16 лютого Верховна Рада прийняла закон про внесення змін до приватизаційний процес, який, зокрема, передбачає заборону на участь у продажу держкомпаній резидентам країни-агресора, компаніям з офшорних зон і списку FATF.

Згідно з планом, Фонд держмайна має намір виставити на продаж держпакет акцій ОПЗ наприкінці червня цього року.

Одеський припортовий завод (Южний, Одеська обл.) – другий за величиною виробник аміаку і карбаміду і третій – з випуску азотних добрив в Україні. Підприємство також здійснює перевантаження хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт. Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку.