Фото УНІАН

Фонд державного майна України (ФДМУ) 16 січня 2017 року проведе повторний конкурс з продажу 96,1% акцій одного з провідних у країні виробників засобів спеціального зв'язку – Тернопільського радіозаводу «Оріон» з початковою ціною 120 млн грн, йдеться в офіційному виданні фонду «Відомості приватизації».

Читайте такожПриватизація принесла бюджету всього 84 мільйони від очікуваних 17 мільярдів на кінець року

При цьому вже третій за 2016 рік аналогічний конкурс, запланований на 15 грудня, не відбувся через відсутність заявок інвесторів.

Відео дня

Умовами приватизації заводу є, зокрема: збереження профілю діяльності заводу, недопущення формування податкового боргу, проведення модернізації виробництва, заборона на звільнення працівників підприємства протягом 6 місяців після покупки, завершення розпочатих робіт з розробки та модернізації радіостанцій для Міністерства оборони, «Укрзалізниці» та силових структур.

Для участі в конкурсі потенційний покупець повинен до 5 січня 2017 року сплатити 24 млн грн конкурсного внеску або надати банківську гарантію на цю ж суму і подати заявку на участь в аукціоні.

Як повідомляв УНІАН, Фонд держмайна в 2016 році тричі намагався продати радіозавод «Оріон». При цьому в липні і серпні стартова ціна об'єкта для виставлення на аукціон становила 140,75 млн грн, а в грудні – 120 млн грн. Але на жоден із оголошених аукціонів інвестори не подали заявок.

Тернопільський радіозавод «Оріон» у червні перерахував у державний бюджет 1,64 млн грн дивідендів за 2015 рік.

За результатами 2015 року радіозавод отримав 2,27 млн грн чистого прибутку проти 86 тис. грн чистого прибутку в 2014 році.

Тернопільський завод «Оріон» створений в 1982 році. Основними напрямками його діяльності є виробництво засобів радіозв'язку для залізниці, для силових структур і Міністерства оборони.