У разі оприлюднення позитивних макроекономічних новин не виключена можливість невеликого передноворічного ралі на глобальних фондових ринках.

Про це йдеться в аналітичному звіті Sberbank Investment Research, переданому УНІАН.

"Якщо буде оприлюднена нова позитивна макроекономічна інформація, і ситуацію не зіпсують якісь негативні події, цілком можна розраховувати на сприятливий фон для 5% зростання глобальних ринків", - наголошується в звіті.

Відео дня

Водночас, як відзначають аналітики, мова може йти тільки про "тимчасове поліпшення". "Надлишку ставок на підвищення не спостерігається. Перспективи того, що масові продажі зміняться широкомасштабним ралі, також не дуже очевидні", - йдеться у звіті.

"Навряд чи хто-небудь буде мати ілюзії і розраховувати на чудове позбавлення від проблем, які переслідували ринок весь рік. Однак навіть після численних розчарувань поточного року багато інвесторів, ймовірно, з готовністю сприймуть можливість зіграти на підвищення", - повідомили в Sberbank Investment Research .

Як зазначили в компанії, на початку цього тижня увага інвесторів буде прикута до переговорів країн ЄС з надання чергового траншу Греції. Згодом основна увага приділятиметься макроекономічній статистиці із США, а також діалогу між Білим домом і Конгресом, які будуть обговорювати майбутні зміни податкового режиму і бюджетних витрат.