Компанії провели відкрите тестування швидкості 5G / фото УНІАН

Компанія Ericsson Україна і оператор мобільного зв'язку lifecell розгорнули демосегмент мережі 5G і представили можливості мобільного інтернету п'ятого покоління у рамках Шведсько-українського бізнес-форуму (SUBF 2019) в Києві.

Читайте також5G в Україні: чи реально запустити у 2020 році - думки операторів

Зокрема, компанії провели відкрите тестування швидкості 5G, під час якого було досягнуто пікової пропускної здатності завантаження даних в 25,6 Гбіт/с у діапазоні ультрависоких частот 28 ГГц, пише itc.ua.

Відео дня

Під час заходу була продемонстрована робота демомережі з використанням технологій Beamforming і Beamtracking, MIMO Massive і Multi-User (користувачів), а також інших концепцій і рішень Ericsson.

«Сьогодні разом з нашим ключовим партнером в Україні — діджитал-оператором lifecell — ми раді продемонструвати унікальні можливості сучасної телекомунікаційної технології — 5G.

Нещодавно в США, Південній Кореї та Швейцарії були запущені перші комерційні мережі 5G на обладнанні Ericsson. Споживачі в цих країнах із задоволенням користуються послугами 5G, і ця технологія швидко поширюється у світі. В даний час в Україні основна увага приділяється подальшому збільшення місткості і розширення покриття 4G.

Зараз ми хочемо продемонструвати, що Ericsson і lifecell вже мають необхідні технології і компетенції для майбутнього розгортання 5G, коли український ринок і телекомунікаційні екосистеми будуть готові до переходу на наступний технологічний рівень», — зазначив Ярослав Ницак, CEO Ericsson Україна.

Нагадаємо, що нещодавно вже колишній президент України Петро Порошенко підписав указ про запуск 5G в Україні у 2020 році. На думку голови НКРЗІ, 5G-зв'язок дійсно може з'явитися в Україні вже у 2020 році в діапазонах 700 МГц, 3400 МГц і понад 20 ГГц.