Ілюстрація REUTERS

Президент України Петро Порошенко підписав указ про забезпечення умов для впровадження системи рухомого (мобільного) зв'язку п'ятого покоління (5G).

Читайте такожЗ 1 травня українці зможуть змінювати оператора без втрати свого номера

Церемонія підписання документа транслювалася в ефірі деяких українських інформаційних телеканалів.

Відео дня

«Сьогодні у Всесвітній день радіозв'язку, визначений ООН, ми маємо ще одну історичну подію, розуміючи, що зв'язок вже п'ятого покоління запрацює в більшості країн ЄС. Вже зараз він працює і в США, і в Китаї, ми не збираємося відставати», - заявив Порошенко перед підписанням указу.

«Сьогодні я хочу підписати указ президента, яким чітко визначити графік, який дозволить нам запустити зв'язок п'ятого покоління в 2020 році. Це план звільнення частот, це і скоординована з урядом робота, це і необхідні законодавчі ініціативи Верховної Ради. А головне - це можливість отримання абсолютно нових послуг зв'язку для людей», - додав він.

Порошенко підкреслив, що стандарт 5G - це нові можливості для людей, нові можливості для ІТ-сектора, для уряду, нові надходження в державний бюджет, нові інвестиції в Україну.

«Україна вже точно не відстає. І це головна зміна, що сталася за п'ять років. Україна - серед лідерів, і ми повинні зробити все, щоб у 2020 році стандарт 5G в Україні працював», - підкреслив він.