фото TigerMobile

Компанія Xiaomi оформила патентну заявку на мобільний пристрій у форм-факторі слайдера, який зовні нагадує минулорічну модель Mi MIX 3 та пропонує просунуті можливості в частині зйомки.

Читайте такожНовий смартфон від Sony отримає 5K дисплей

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

У закритому положенні практично всю лицьову панель смартфона займає дисплей. Екран не містить отворів або вирізів для фронтальної камери. Якщо ж зрушити лицьову панель вниз, то відкривається подвійна камера для автопортретів. Задня панель описаного в патенті пристрої більш помітно відрізняється від Xiaomi Mi MIX 3. Замість подвійної камери в лівій стороні корпусу даний апарат містить одразу чотири камери, розміщені по центру в круглому блоці. На задній панелі немає сканера відбитків пальців, швидше за все, його пропонується розмістити під дисплеєм. У пристрої також доступна виділена кнопка виклику віртуального асистента, як і у Mi MIX 3.

фото TigerMobile

Додатково Xiaomi запатентувала нову форму вирізу в дисплеї для розміщення фронтальних камер і сенсорів. Замість широкого і глибокого вирізу, застосовуваного в iPhone, і невеликого глибокого краплеподібного вирізу, який використовується в багатьох сучасних Android-смартфонах, китайська компанія пропонує використовувати довгий вузький виріз. Зовні він нагадує невелике поглиблення, викликане натисненням на пружну поверхню. У такому вирізі буде достатньо місця для розміщення двох фронтальних камер. На задній панелі такого пристрою пропонується розмістити вертикальну потрійну камеру в більш традиційному для компанії місці – в лівій частині корпусу. Тут також не відео сканер відбитків пальців.

фото TigerMobile