Ілюстрація REUTERS

Підприємства сфери зв'язку та телекомунікацій України, які обслуговуються Офісом великих платників податків, у січні-червні 2019 року збільшили сплату до бюджету податків і зборів порівняно з аналогічним періодом минулого року майже на 8% - до 5,7 млрд грн (з 5,3 млрд грн.

Читайте такожВеликий бізнес у першому півріччі задекларував 2,7 трильйона гривень доходів

Про це повідомили в прес-службі Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби України (ДФС).

Відео дня

Зокрема, згідно з інфографікою на сайті Офісу, підприємства галузі зв'язку за вказаний період збільшили відрахування на 10% - до 5,5 млрд грн.

За обсягами сплати податків і зборів у першу десятку увійшли такі підприємства галузі зв'язку: вітчизняний оператор мобільного зв'язку «Київстар», який сплатив 51% від загального обсягу відрахувань, далі йде мобільний оператор Vodafonе з показником 18,7%, «Укртелеком» - 9,5%, Lifecell – 9,2%, «Інтертелеком» - 2,6%, Huawei - 2,5%, Datagroup – 2,1%, 3Mob – 1,5%, «Воля» - 1,5%, Український державний центр радіочастот (УДЦР) – 1,4%.

За даними прес-служби, в цілому Офіс супроводжує 15 великих платників - підприємств галузі зв'язку і телекомунікацій, які спрямовують до бюджету 2,4% від усього обсягу відрахувань, що забезпечуються платниками Офісу.

false

Як повідомляв УНІАН, за даними Держстату, доходи підприємств у сфері телекомунікацій та поштового зв'язку України, отримані від надання послуг, у 2018 році у порівнянні з 2017 роком незначно знизилися - на 0,4%, до 72,6 млрд грн.

З них доходи операторів мобільного зв'язку становили 38,52 млрд грн, доходи підприємств від інтернет-послуг - 12,27 млрд грн.