Ілюстрація REUTERS

Державна фіскальна служба України (ДФС) у січні-липні поточного року здійснила понад 10 тис. планових та позапланових перевірок платників податків, за результатами яких донарахувала до сплати в бюджет 22,7 млрд грн податків і зборів.

Читайте такожВеликий бізнес у першому півріччі задекларував 2,7 трильйона гривень доходів

«У цілому за результатами контрольно-перевірочної роботи донараховано до бюджету 22,7 млрд грн, з яких погоджено 6,7 млрд грн, у тому числі основного платежу з податку на прибуток – 1,699 млрд грн, ПДВ – 1,912 млрд грн», - повідомили в прес-службі ДФС.

Відео дня

Зокрема, за вказаний період працівники підрозділу аудиту ДФС провели 2,8 тис. планових перевірок платників податків, 7,5 тис. позапланових перевірок і 2 тис. зустрічних звірок.

Зокрема, Фіскальна служба здійснила 132 перевірки фінансових установ з відокремленими підрозділами, за результатами яких донарахувала 518,8 млн грн.

У свою чергу, за результатами контролю за дотриманням вимог валютного законодавства ДФС донарахувала пеню за порушення термінів розрахунків у сфері зовнішньоекономічної діяльності на загальну суму 315,3 млн грн, а також податку на прибуток з іноземних юридичних осіб на 207,2 млн грн.

Крім того, на виконання постанов суду (у тому числі отриманих минулого року) проведено 32 документальні перевірки, за підсумками яких до сплати в бюджет донараховано 151,2 млн грн. Крім того, на виконання інших доручень правоохоронних органів, які надаються при розслідуванні кримінальних проваджень, податківці провели 485 документальних перевірок та донарахували 407,9 млн. грн.

Також повідомляється, що за вказаний період працівники Фіскальної служби провели 549 документальних перевірок платників податків на предмет дотримання законодавства України з питань державної митної справи та донарахували до сплати в бюджет 509,4 млн грн.

Зазначається, що реальний внесок підрозділів аудиту ДФС по забезпеченню надходжень до бюджету становив понад 6 млрд грн, включаючи надходження грошовими коштами та зменшення від'ємного значення об'єкта оподаткування.

Як повідомляв УНІАН, Державна фіскальна служба в першому кварталі 2019 року провела 4,3 тис. планових та позапланових перевірок платників податків, за результатами яких донарахувала до сплати в бюджет 10,9 млрд грн податків і зборів.