Sony представила ще один смартфон лінійки Xperia / Скріншот, Youtube, Sony Xperia

Японська компанія Sony офіційно представила новий флагманський смартфон Xperia 5. Пристрій являє собою компактну версію флагмана Xperia 1, яка з'явилася на ринку в лютому.

Читайте такожSony представила нові смартфони середнього рівня (фото)

Як повідомляє ixbt.com, презентація смартфона відбулася на виставці IFA 2019. Зазначається, що Xperia 5 можна вважати дійсно компактним за сучасними мірками. У ньому використовується екран CinemaWide діагоналлю 6,1 дюйма зы співвідношенням сторін 21:9. Це робить апарат більш вузьким в порівнянні з більшістю сучасних флагманів.

Технічні характеристики Xperia 5 практично ідентичні Xperia 1. Смартфон базується на флагманському чіпі Snapdragon 855, з оперативною пам'яттю до 6 ГБ і флеш-пам'яттю на 128 ГБ.

Матриця дисплея заснована на технології OLED, екран підтримує розподільну здатність Full HD+. Sony зазначає, що дисплей отримав технологію Bravia і алгоритм X1, який дозволяє відтворювати зображення формату HDR.

Камера смартфона також ідентична камері Xperia 1. Основна камера потрійна (три модулі на 12 Мп). Фронтальна камера – 8 Мп. Ємність акумулятора Xperia 5 трохи менше, ніж у Xperia 1: 3140 мА·год проти 3300.

Пристрій буде поставлятися в чотирьох варіантах кольорів: чорному, білому, червоному та синьому. Продажі почнуться вже в жовтні.

Раніше китайський бренд Realme представив найдешевші чотирьохкамерні смартфони: Realme 5 і Realme 5 Pro.