Імовірно, це буде невеликий круглий пристрій / daily.afisha.ru

На презентації Apple 10 вересня, крім нових iPhone, буде представлено новий пристрій.

Як пише Afisha daily, мова йде про блютус-мітку. Це невеликий пристрій розміром приблизно 5 на 5 сантиметрів, який зв'язується з телефоном по Bluetooth і допомагає знайти речі - наприклад гаманець або ключі - за допомогою звукового сигналу.

Згадка пристрою, який працює як блютус-мітка, знайшли в коді iOS 13 і нового додатка Find My. У цьому коді є компоненти, які також використовуються для зв'язку iPhone з іншими пристроями інтернету речей, наприклад, кейса AirPods і колонки HomePod.

Відео дня

Читайте такожУ мережу злили секретні документи Apple про нові iPhone 11

Імовірно, це буде невеликий круглий пристрій, тому що в інтерфейсі бета-версії програми Find My, яке використовують, щоб шукати втрачений iPhone, нова вкладка Items проілюстрована саме круглою іконкою.

Мітка нібито працює від змінної батарейки кнопкового типу і попереджає, коли її заряд підходить до кінця. "Це не нове рішення, тому що інші мітки, наприклад Tile, теж використовують змінну батарею. Невідомо, як саме в Apple назвуть мітку, але в коді iOS 13 зустрічалися дві робочих назви: B389 і Tag1,1. Імовірно, варто чекати щось на зразок Apple Tag", - пише видання.

Видання також описує, що зможе робити Apple Tag. Наприклад, коли користувач відійде від мітки занадто далеко, на айфон прийде повідомлення. Наприклад, якщо він залишив ключі на роботі, телефон повідомить, що мітка залишилася в офісі.

Втрачену мітку переводять у спеціальний режим. Якщо інший власник iPhone знайде пристрій в такому режимі, то він зможе зчитати інформацію власника, щоб зв'язатися з ним. Коли інформація буде зчитана на іншому айфоні, власник мітки отримає про це повідомлення.

Читайте такожApple збирається випустити новий недорогий смартфон: названа дата і деталі

Мітку шукають в доповненої реальності, наприклад, щоб знайти ключі за диваном. Коли вона потрапить у поле зору камери iPhone, над нею з'являться повітряні кульки - це індикатор того, де саме лежить пристрій.

Через Find My положенням мітки діляться з друзями або родиною. Ймовірно, це потрібно, щоб попросити когось забрати забуту річ. Крім того, для мітки встановлюють безпечну локацію - місце, в якому пристрій можна забути і не отримувати нагадування від iPhone.

Нагадаємо, презентація новинок Apple відбудеться 10 вересня в Театрі Стіва Джобса в Купертіно.

Презентація Apple онлайн, новий iPhone 11