Дубілет заявив, що на захищені урядові лінії зв'язку держава витрачає мільярди гривень / фото УНІАН

У кабінеті міністра Кабінету Міністрів України Дмитра Дубілета є стаціонарні телефони – попри те, що він особисто віддає перевагу зв'язку через смартфон. Однак ці телефони забезпечують прямі лінії для спілкування з президентом, прем'єром, спікером Ради. На кожного – окремий телефон. Уся ця система, як обмовився міністр, коштує державі "буквально мільярди гривень".

Читайте такожВ Україні хочуть провести перепис населення через смартфон: як це виглядатиме

"Я вважаю, це досить дивна річ. Сподіваюся, незабаром ми зможемо зробити так, щоб замість таких телефонів був додаток", – сказав Дмитро Дубілет в інтерв'ю 24 каналу.

Відео дня

"Дійсно, можна зробити додаток, який робитиме зв'язок навіть більш захищеним завдяки методам шифрування. І тоді можна буде не витрачати буквально мільярди гривень на цю систему з цими дротами", – розповів Дубілет.

Він пояснив, що мовиться про додаток для тих людей, які користуються урядовим зв'язком через захищені лінії стаціонарних телефонів. І додав, що наразі цю ідею лише обговорюють.

"Ще не хочу навіть анонсувати, але дійсно ми з Михайлом Федоровим (віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації України – 24 канал) та іншими експертами обговорюємо таку можливість. Якщо вдасться – буде круто", – підсумував Дмитро Дубілет.