Ілюстрація REUTERS

Компанія Apple почне використовувати дисплеї на базі технології mini LED для своїх пристроїв, які вийдуть на ринок в кінці 2020 року.

Читайте такожВ Apple заявили, що втрачають гроші на ремонті iPhone і Macbook

Про це повідомляє портал ITC.ua з посиланням на слова аналітика Мін-Чі Куо.

Відео дня

"Одними з таких пристроїв mini LED дисплеєм стануть оновлений 12,9-дюймовий планшет iPad Pro і 16-дюймовий ноутбук MacBook Pro. Згодом, за словами Куо, в лінійці Apple буде від 4 до 6 продуктів, що використовують mini LED панелі. Але перехід до їх використання буде поступовим", - йдеться в повідомленні.

Теоретично, технологія mini LED пропонує безліч переваг OLED-екранів без їх звичайних недоліків. Надзвичайно висока щільність світлодіодів забезпечує високий коефіцієнт контрастності, широку кольорову гаму і тонку панель, але при цьому залишається енергоефективною та не страждає від проблеми вигорання, як OLED.

Дисплеї mini LED має сенс використовувати для професійних пристроїв, де важлива точність передачі кольору, але контент може залишатися статичним протягом тривалого часу. Наприклад, це може спостерігатися при використанні програмного забезпечення для редагування мультимедіа.

Хоча прогнози Куо загалом досить точні, все ж варто поставитися до цієї інформації з деяким скептицизмом. Згідно з іншими повідомленнями, Apple може випустити нові моделі iPad Pro на початку 2020 року.

Попри те, що Apple оновлювала високопродуктивні iPad два рази на рік, було б дивним, якби компанія робила порівняно невеликі зміни з інтервалом у кілька місяців замість того, щоб зберігати їх всі для одного великого оновлення.